Koti Blogi

Kurun Seuratalon joulumyyjäisistä täytettä pukinkonttiin

Kurun Seuratalon joulumyyjäiset 3. joulukuuta vetivät paikalle niin myyjiä kuin asiakkaitakin. Tapahtuman taustalla, kahvion puolella soi tunnelmallinen joulumusiikki, minkä lisäksi tasainen puheensorina kertoi omalta osaltaan siitä, että väkeä oli mukavasti paikalla. Liisa Peltolan mukaan eri myyntipisteitä oli tapahtumassa yhteensä 21, mikä vastaa keskimääräistä osallistujamäärää. Myyjäisiin oli saapunut myyjiä niin omalta kylältä kuin kauempaakin. Esimerkiksi Pekka…

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

Oppilaita pois koulusta, mikäli väistötiloja ei löydy

Kurun Yhtenäiskoulun sisäilmaongelmista kärsivät opettajat, oppilaat ja oppilaiden huoltajat ovat odottaneet väistötiloja koko syksyn. Jo lokakuulla lupailtiin, että väistötiloihin siirtyminen olisi tapahtunut sivistystoimen aikataulujen mukaisesti syksyn aikana. Nyt, joulukuun alussa, koulutyö jatkuu yhä yhtenäiskoulun rakennuksessa. Marraskuun 21. päivä koululla pidettiin tiedotustilaisuus, ensin koulun henkilökunnalle ja myöhemmin oppilaiden huoltajille, jossa esitettiin väistötiloja vain osalle koulun oppilaista….

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

Kurun Lehden joulukalenteri on nyt avattu

0

Kurun Lehden joulukalenterista paljastuu jännitettävää jouluun saakka. Jokaisesta luukusta ei tänä vuonna tule palkintoa, vaan luukusta paljastuva yllätys voi olla myös jotain muuta. Pääset avaamaan luukkuja Kurun Lehden joulukalenteri -sivun kautta tai suoraan kalenterista.

Jännitystä ja iloa joulukuuhun!

Kurun Lehden numero 48 luettavissa

0

Kurun Lehden numero 48 on nyt luettavissa.

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

Riuttasilla Joulumieltä

0

Perjantaina 18. marraskuuta aloitettiin jouluun laskeutuminen ja pidettiin Riuttasilla vanhalla koululla joulumyyjäiset. Myynnissä oli muun muassa monenlaisia käsitöitä, räsymattoja ja leipomuksia. Myös Kuru-aiheisia pyyhkeitä ja reppuja oli kaupan. Väkeä virtasi paikalle loppujenlopuksi oikein mukavasti, vaikka alussa vaikutti hiljaiselle myyntien suhteen. Kylätoimikunta myi myös makkaraa ulkosalla, se teki hyvin kauppansa. Parhaiten taisi mennä kaupan erilaiset leipomukset…

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

Seurakunta palvelee mahdollisimman joustavasti

Kiitos Senja Luomajärvelle hänen antamastaan palautteesta mielipidekirjoituksessa Kurun Lehdessä 24.11.

Hyvänä viestinä voimme kertoa, että kirjoituksessa kuvattu vihkiasia on saatu järjestymään ja kirjoittajan kanssa on löydetty mieleinen ratkaisu asiaan. Seurakuntana tahdomme palvella alueemme ihmisiä mahdollisimman hyvin ja luoda edellytykset tärkeisiin perhejuhliin.

Tilaisuuksien järjestäminen kirkon tiloissa on useamman palapelin palasen sovittamista yhteen. Tilaisuuksien varaaminen kirkkoon lähtee yleensä siitä, että seurakuntalainen ottaa yhteyttä kirkkoherranvirastoon ja kertoo toiveistaan, jonka jälkeen olemassa olevista mahdollisista vaihtoehdoista etsitään varaajalle mieluisin. Mielipidekirjoituksessa esiin nostetuissa kesäviikonlopuissa tapahtuu monenlaista eri puolilla seurakuntaa, samoin työntekijöiden leirit ja lomat vaikuttavat. Joskus kirkkotila saattaa olla jo käytössä, toisinaan työntekijät ovat kiinni muualla toisissa työtehtävissä vaikka toivottu kirkkotila saattaa ollakin vapaa. Näissäkin tilanteissa pyritään hakemaan vaihtoehtoja ja sovitellaan toiveita kuten tässäkin tilanteessa oli toimittu – näin yleensä löydetään yhdessä sopiva kohta tilaisuudelle. Olennaista on, että ollaan riittävän ajoissa yhteydessä kirkon varaamisen suhteen heti kun tarve on tiedossa.

Jotta seurakunnan eri alueilla saataisiin taattua mahdollisimman kattavasti vapaita aikoja niin vihkimisiin, kastejuhliin kuin hautajaisiinkin, suunnitellaan työvuorot ja tilojen käyttö hyvissä ajoin etukäteen. Kurun ja Viljakkalan osalta se tarkoittaa esimerkiksi sen varmistamista, että joka viikonloppu joko perjantaina tai lauantaina voidaan lyhyelläkin aikajänteellä kirkkoa / kappelia käyttää hautajaisiin niin tilojen kuin työntekijöidenkin puolesta. Niille ajoille, joilla ei varautumista ole, tilaisuudet toteutetaan mahdollisuuksien mukaan.

Senja Luomajärvi kirjoitti kokemuksestaan, että seurakunnassa syrjitään sivukyliä. Tällainen pettymyksen kokemus ei luonnollisesti ole kenenkään näkökulmasta toivottava asia. Vireän seurakuntaelämän tukeminen Kurussa on Ylöjärven seurakunnalle tärkeä tavoite. Tämän vuoksi halutaan säilyttää esimerkiksi messut jokaisena kirkkopyhänä ja toimitusvuoroja on tarjolla jokaisena viikonloppuna juhlapyhien aiheuttamia siirtoja lukuun ottamatta. Suunnittelussa kuunnellaan ja huomioidaan kunkin alueen tarpeita. Käytäntö on sama joka puolella Ylöjärveä.

Seurakunnassa on monenlaista toimintaa. Meille on tärkeää kuunnella ja ottaa vastaan palautetta ja kokemuksia, niin kuin tässäkin kohtaa. Tämän palautteen johdosta olemme esimerkiksi tarkentaneet toimitusvarauksiin ja käytäntöihin liittyviä ohjeistuksiamme nettisivuilla. Seurakunta on jäseniään ja alueen ihmisiä varten.

On hienoa lukea Senja Luomajärven tekstistä, että kotikirkolla on suuri merkitys. Toivomme mitä parhainta juhlaa, kun sen aika on!

Kurun kappalainen Matti Mikkola ja Ylöjärven kirkkoherra Ulla Ruusukallio

Lisää asiasta: Lue Senja Luomajärven mielipidekirjoitus (julkaistu Kurun Lehden numerossa 47 24.11.2022) tästä.

Kurun Samoilijoille uusi puheenjohtaja

0

Kurun Samoilijat ry:n vuosikokouksessa valittiin sunnuntaina 27. marraskuuta yhdistykselle uusi puheenjohtaja Vilma Poikolainen. Yhdistyksen hallitukseen erovuoroisten tilalle valittiin Tiina Pulkkinen, Soili Harju, Matti Ylitalo ja Petri Alanen, ”vanhoina” hallituksen jäseninä jatkavat Pekka Kuisma, Timo Koski, Anne Kantojärvi-Kapee, Heli H Kylmäniemi ja Riitta Järvinen. Yhdistyksen toimintasuunnitelmaan vuodelle 2023 kirjattiin muun muassa ulkoilu-, retkeily- ja liikuntatoimintaa, talviuinti…

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

Joulukonsertti Aurejärven kirkossa

Aurejärven kirkossa järjestetään sunnuntaina 4. joulukuuta joulukonsertti. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikenikäiset. Esiintymässä on karismaattinen persoona Koop Arponen ja hänen bändinsä. Koop Arponen bändeineen on pitkäaikainen Itä-Aureen kylän ja Pohjois-Kurun ystävä, jota tullaan vuodesta toiseen kuuntelemaan tunnelmalliseen, lähes 100-vuotiaaseen Aurejärven puukirkkoon eri puolilta Suomea. Koop Arponen sanoo, että joulu on yhdessäolon, pohdinnan, yliheittäytymisen ja rakkauden aikaa…

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

MLL:n joulukampanjaan voi osallistua Kurussa vielä hetken

MLL:n joulukampanjaan voi Kurun kirjastossa osallistua vielä perjantaihin 2. joulukuuta saakka.  Kampanja jatkuu Kauppakeskus Elossa 2.–12.12.2022. Rahalahjoituksia voi tehdä 11.12. asti Ylöjärven MLL:n Joulukampanjatilille. Lisätietoja voi kysyä Kurun MLL:stä….

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään

Seimi ihastuttaa seurakuntatalolla

Torstai-iltana 24. marraskuuta Nina Haavisto ja Marja Luomajärvi rakentelivat seimiasetelman Kurun seurakuntatalon etupihan porraskatokseen. – Asetelma on muuten valmis, Jeesus-lapsi vain puuttuu kertoi Haavisto ja lisäsi, että Jeesus tulee seimeen, sitten kun hän syntyy. Idean seimiasetelmasta hän sai jo muutamia vuosia sitten, mutta nyt vasta se toteutui. Suunnittelijoina toimivat Työikäisten naisten keidasilta -ryhmän jäsenet. Tarvikkeet…

Tämä sisältö on vain tilaajille.
Kirjaudu sisään
422 Seuraajat
Seuraa