Tonttumetsän Joulu

Kurun joulu avataan tänäkin vuonna ilmaisessa Tonttumetsän Joulu -tapahtumassa lauantaina 26. marraskuuta. Tapahtuma-alueena toimii tuttuun tapaan Tampereen seudun ammattioppilaitos Tredun Metsätien toimipiste, jossa tapahtuu sekä koululla että Leija Kurun alueella. Tapahtuman ajankohta on kello 15-19. 

Joulumuori on luvannut saapua koululle ja lukemaan satuja lapsille. Koulun tiloissa järjestetään myös perinteiset joulumyyjäiset, jotka ovat avoinna koko tapahtuman ajan. Myyjäisten lisäksi koululla on avoinna koko tapahtuman ajan Ravintola Silmun kahvio, jossa on myynnissä kahvituotteiden lisäksi myös joulupuuroa ja kiisseliä.  

Mikäli sää sallii ja lunta sataa riittävästi ennen tapahtumaa, saadaan tapahtumaan myös koiravaljakko, jonka kyytiin lapset pääsevät.

Varsinainen tonttumetsä sijaitsee Kurun Metsäopiston Leijan alueella. Metsäkoulun ja Leijan välillä kulkee Kurun ratikka, jonka kyytiin voi halutessaan hypätä. Jalkaisinkin tapahtumapisteiden väliä pystyy hyvin kulkemaan, sillä koulun ja Leijan välillä on matkaa noin puoli kilometriä. Matka on valaistu tunnelmallisesti ulkotulin. 

Tonttupolulla on monenlaista ihasteltavaa ja puuhasteltavaa eri toimipisteissä. Koko alue on valaistu tunnelmalliseksi jouluvaloin. Alueella voi myös ihastella Tonttumetsän lampaita.

Perheet pääsevät myös tapaamaan joulupukkia nuotion ääreen, ja lapset saavat pienen joulumuistamisen joulupukilta.  

Leijan alueella on myös tarjolla lämmintä juotavaa sekä pientä syötävää. Kurun Kontioiden partiotonttujen kanssa on mahdollista paistaa makkaraa laavulla. 

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Kuru-Seura, Kurun Lehti, Tredun Metsätien toimipiste, Kurun Samoilijat, MLL Kuru, Kurun Kontiot, Kurun kappeliseurakunta, LC Kuru ja Kuru-neuvosto.

Yhteistyössä ovat mukana myös Ylöjärven kaupungin kulttuuripalvelut, Kurun Hakelämpö, Sale Kuru, Kurun Vesiosuuskunta ja K-Market Kuru. 

Vapaita, maksullisia myyntipaikkoja myyjäisiin voi kysyä Minna Sarvijärveltä (minna.sarvijarvi@tampere.fi/ 0400 800 554). 

Tunnelmallista Tonttumetsän Joulua vietetään jälleen Tredun Metsätien toimipisteellä. Myyjäiset ovat tuttuun tapaan koululla, tonttumetsä eri toimipisteineen Leija Kurun alueella vain muutaman sadan metrin päästä myyjäisistä.