Kesäinen mustikkapiirakka valmistuu nopeasti helpolla ohjeella. Hyödynnä halutessasi kaupan valmista piirakkapohjaa tai tee pohja itse.
Pohja:
1 pkt kauramurotakinaa
tai
125 g voita
1/2 dl sokeria
1 muna
1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
4 dl pikakaurahiutaleita
Täyte:
3 dl mustikoita
2 dl kermaviiliä
1/2 dl sokeria
1 muna
2 tl vaniljasokeria
Ohje:
1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi ja lisää muna koko ajan vatkaten.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää nämä voi-sokeri-muna-seokseen.
Mikäli käytät valmista taikinaa, noudata pakkauksen ohjetta.
3. Voitele piirakkavuoka (halk. n. 28cm) ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille.
4. Levitä mustikat pohjan päälle.
5. Sekoita kermaviiliseoksen aineet keskenään ja kaada se marjojen päälle.
6. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla noin 35 minuuttia.
Mustikkapiirakan kuva ja resepti: Saija Latvala
Jaa oma kesäinen suosikkireseptisi muillekin jaettavaksi, lähetä se kuvan kera toimitus@kurunlehti.fi